Az Ausztriai magyarok Facebook csoportjának honlapja
Search
Close this search box.

ID Austria és Digitales Amt regisztráció és tudnivalók

ID Austria

* * * * *

* * * * *

Az ID Austria a jövőben a mobil aláírást elektronikus azonosító módként fogja helyettesíteni. Lehetővé teszi saját azonosságunk digitális úton történő igazolását a “Digitales Amt” nevű alkalmazás segítségével.

Az ID Austria beszerezhető az összes regisztrációs hatóságnál. Azok számára, akik már használják a mobil aláírást, lehetőség van az online folyamat segítségével az ID Austria-ra való átállásra. Ez az online folyamat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják az új azonosítási megoldás előnyeit, anélkül hogy fizikai hatósági eljárást kellene végrehajtaniuk.

Tartalomjegyzék

 1. Ki használhatja az ID Austria-t?
 2. Mi történik az ID Austria rendes működési fázisának elindításakor?
 3. Milyen funkciókat lát el az ID Austria?
 4. Meglévő Handy-Signatur érvényessége
 5. Hogyan állítható át a Handy-Signatur az ID Austria-ra alapfunkcióval?
 6. Hogyan állítható át a Handy-Signatur az ID Austria-ra teljes funkcionalitással?
 7. Mi a különbség az ID Austria alapfunkciója és a teljes funkciója között?
 8. Miért nem támogatja az ID Austria teljes funkcióval a SMS-TAN segítségével történő aláírást? Milyen alternatívák állnak rendelkezésre a SMS-TAN helyett?
 9. Milyen azonosítási lehetőségek állnak rendelkezésre az ID Austria számára?
 10. Hogyan működik az ID Austria használata FIDO biztonsági kulccsal?
 11. Melyik FIDO biztonsági kulcsok kompatibilisek az ID Austria-val és hol kaphatók?
 12. Milyen funkciókat kínál az Digitales Amt alkalmazás az ID Austria teljes funkcionalitásával?
 13. Szükséges-e biometriai azonosítás az ID Austria esetében?
 14. Digitales Amt letöltés
 15. ID Austria regisztráció nem osztrák állampolgár magyaroknak

Ki használhatja az ID Austria-t?

Az ID Austria igényléséhez az alábbi feltételeket kell teljesítenünk:

 1. Betöltöttünk 14. életévünket (a 14. születésnapunk után).
 2. Okostelefonunk van, amelyen a “Digitales Amt” alkalmazás legfrissebb verziója van telepítve.
 3. Aktiváltuk az arc- vagy íriszfelismerést (például Face ID) vagy az ujjlenyomat-azonosítást (például Touch ID) az okostelefonunkon.
 4. Azonosításunkat a hatóságnál befejeztük. Kivétel: Azoknak a Handy-Signatur felhasználóknak, akiknek a Handy-Signatur már hatósági nyilvántartásban van, lehetőségük van online áttérni az ID Austria-ra anélkül, hogy újra azonosítást kellene végezniük. Ha a Handy-Signatur nem került hatósági nyilvántartásba, online áttérés lehetséges az ID Austria alapfunkciójára.

Az ID Austria-t FIDO biztonsági kulcs és egy telefonszám vagy aláíráskártya segítségével is lehet használni,.

Mi történik az ID Austria rendes működési fázisának elindításakor?

Az ID Austria rendes működési fázisa 2023. december 5-én kezdődött. Az ID Austria felhasználók számára ez nem jelent változást. A mobil aláírás a webes és alkalmazásbeli bejelentkezéseknél teljes egészében az ID Austria által lett felváltva. Aki még mindig mobil aláírást használ, egyszerűen online kell áttérnünk az ID Austria-ra.

A mobil aláírással történő bejelentkezéskor automatikusan az áttéréshez szükséges lépéseken vezetnek minket. Ehhez látogassuk meg az ID Austria bejelentkezési képernyőjét (például az oesterreich.gv.at weboldalon) és válasszuk ki a “Mobil aláírásról ID Austria-ra váltás” linket. A Bürgerkarte is az ID Austria által lett felváltva.

Milyen funkciókat lát el az ID Austria?

Az ID Austria egyrészt online eljárásokhoz használható elektronikus azonosítóként, másrészt elektronikus aláírásra is alkalmazható. Emellett lehetőséget biztosít az azonosító okmányok (pl. vezetői engedély, életkor igazolása) digitális formában történő bemutatására is. Fontos kiemelni, hogy a jól ismert fizikai dokumentumok természetesen érvényesek maradnak.

Az ID Austria a Handy-Signatur/Bürgerkarte továbbfejlesztése és felváltása. Az ID Austria használható a következő alkalmazásokhoz (kivonat):

Elektronikus aláírás: Az elektronikus aláírás vonatkozásában az ID Austria teljesíti az összes európai előírást. Az ID Austria-val végzett minősített aláírás az EU-szerte érvényes kézírással azonos szinten áll (kivételek a Signatur- und Vertrauensdienstegesetz § 4 szakaszában találhatók). Ez azt jelenti, hogy az Európa bármely részén elektronikusan aláírható vele.

Bejelentkezési funkció: A bejelentkezési funkció – és így a felhasználó azonosításának elektronikus igazolása – használható osztrák online eljárásokhoz és alkalmazásokhoz. Más EU-országoknak kötelességük azonos értékűnek elfogadni az ID Austria-t saját eID-jeikkel a legmagasabb biztonsági szinten. Az osztrák webes alkalmazásokat természetesen bármikor külföldön is elérheti és használhatja az ID Austria funkciójával.

Az ID Austria azonosító funkciója: Az ID Austria segítségével az azonosító okmányok, például a vezetői engedély, a smartphone-on is bemutathatók. A vezetői engedély érvényessége közlekedési ellenőrzésekre először csak Ausztriára korlátozódik. Az ID Austria nem helyettesíti az utazás során a határátlépéshez szükséges utazási okmányt.

Az ID Austria lehetővé teszi a személyes megjelenés helyettesítését a hatósági ügyintézés során, ha egy hatósági szolgáltatás online elérhető, akkor nem szükséges személyes megjelenés.

Meglévő Handy-Signatur érvényessége

A Handy-Signatur-t 2023. december 5-én váltotta fel az ID Austria. Ezért Önnek át kell állnia az ID Austria-ra. Ha Handy-Signatur segítségével jelentkezik be, automatikusan az átálláshoz szükséges lépéseken vezetik Önt. Ehhez látogasson el az ID Austria bejelentkezési képernyőjére (például az oesterreich.gv.at weboldalon) és válassza ki a “Von Handy-Signatur umsteigen” linket, vagy jelentkezzen be a “Digitales Amt” alkalmazásban.

Ha a Handy-Signatur-t hatósági szinten regisztrálták – például egy települési hivatalon vagy a FinanzOnline rendszeren keresztül -, akkor teljes funkcionalitású ID Austria-ra történő online áttérést tehet.

Ha a Handy-Signatur-t nem regisztrálták hatósági szinten (például az A1, postahivatal vagy szociális biztosítás útján), akkor szükséges az új hatósági azonosítás. Ehhez először végezze el a Handy-Signatur-ról az ID Austria-ra való alapfunkciós online áttérést az oesterreich.gv.at weboldalon vagy a “Digitales Amt” alkalmazásban. Ezután látogasson el egy regisztrációs hatósághoz, hogy teljes funkcionalitású ID Austria-t kapjon.

Az online átálláskor az ID Austria teljes funkcionalitással folytatja a Handy-Signatur hátralévő érvényességi idejét. Az érvényesség meghosszabbítása online módon a “ID Austria verlängern” menüpont alatt lehetséges.

Az ID Austria alapfunkciójú változata szintén megtartja a Handy-Signatur érvényességi idejét, de nem hosszabbítható meg. A Handy-Signatur vagy az ID Austria alapfunkciójú változatának érvényességi idejét a “Meine ID Austria verwalten” menüpontban található “Signatur-Zertifikatsdaten einsehen” pont alatt találja.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a Handy-Signatur hatósági szinten regisztrált-e, és így online átállítható-e az ID Austria-ra teljes funkcionalitással?

A “Signatur-Zertifikatsdaten einsehen” menüpont alatt be tudunk jelentkezni a Handy-Signatur-jával, és megtekinthetjük a tanúsítványunk adatait. Ott megtaláljuk a “behördlich” (hatósági) vagy “nicht behördlich” (nem hatósági) információt. Ha a Handy-Signatur-ünk hatósági szinten regisztrálták (például egy települési hivatalon vagy a FinanzOnline rendszeren keresztül), akkor azt közvetlenül online átállíthatjuk az ID Austria teljes funkcionalitására. Ha nem hatósági szinten regisztrálták (például az A1, postahivatal vagy szociális biztosítás útján), akkor online csak az ID Austria alapfunkciójára állíthatjuk át.

A rendelet szerint hatósági regisztrációs helynek számítanak:

 • a szövetségi vagy tartományi legfelsőbb szerv
 • polgármesteri hivatal
 • kerületi közigazgatási hatóság
 • osztrák pénzügyminisztérium
 • FinanzOnline rendszer

Hogyan állítható át a Handy-Signatur az ID Austria-ra alapfunkcióval?

A Handy-Signatur-t online folyamat során átállíthatjuk az ID Austria-ra alapfunkcióval. Követhetjük az átállítás lépéseit, és kihagyhatjuk a “Vollfunktionra való átértékelés” lépést (az azonosítószám megadását). Ezzel a módszerrel az ID Austria-ra állítjuk át magunkat alapfunkcióval. Az ID Austria alapfunkciójú változata ugyanazt a funkcionális környezetet nyújtja, mint a Handy-Signatur. Az SMS-TAN segítségével történő aláírások továbbra is lehetségesek. Az ID Austria alapfunkciójú változata megtartja az érvényességi időt, de nem hosszabbítható meg. Ha az ID Austria alapfunkciójú változata lejár, új ID Austria-t kell regisztrálnunk egy hatóságnál.

Hogyan állítható át a Handy-Signatur az ID Austria-ra teljes funkcionalitással?

A Handy-Signatur-ünket az ID Austria-ra teljes funkcionalitással online vagy személyesen is átállíthatjuk. Az online folyamat vagy a személyes regisztrációs hatóság felkeresése attól függ, hogy hol regisztráltuk a Handy-Signatur-t. További információért lásd: Hogyan tudjuk ellenőrizni, hogy a Handy-Signatur-ünket hatósági szinten regisztrálták-e, és így online átállíthatjuk-e az ID Austria-ra teljes funkcionalitással?

A hatósági szinten regisztrált Handy-Signatur-ünket (például egy települési hivatalon vagy a FinanzOnline rendszeren keresztül) online folyamat keretében állíthatjuk át. → Átállítási útmutató hatósági szinten regisztrált Handy-Signatur-ünkről

Az online átállás során az ID Austria teljes funkcionalitással folytatja a Handy-Signatur-ünk hátralévő érvényességi idejével. A “ID Austria verlängern” menüpont alatt megtekinthetjük az érvényességi időt, és további öt évvel meghosszabbíthatjuk.

A nem hatósági szinten regisztrált Handy-Signatur-ünket (például az A1, postahivatal vagy szociális biztosítás útján) azonosítás céljából egy regisztrációs hatóságot kell felkeresnünk. Ehhez először végezzük el a Handy-Signatur-ról az ID Austria-ra való alapfunkciós online áttérést az oesterreich.gv.at weboldalon vagy a “Digitales Amt” alkalmazásban, majd látogassunk el egy regisztrációs hatósághoz.

Megjegyzés: Az ID Austria teljes funkcionalitású változatának használatához megfelelő azonosítási tényezőre van szükség, például alkalmazás vagy FIDO-biztonsági kulcs. Az SMS-TAN segítségével történő aláírás biztonsági okokból már nem támogatott.

Mi a különbség az ID Austria alapfunkciója és a teljes funkciója között?

Mi az ID Austria alapfunkcióját használjuk, ami tartalmazza a Handy-Signatur összes funkcióját. Az SMS-TAN segítségével továbbra is aláírhatunk dokumentumokat. Az áttérés a Handy-Signatur-ról az ID Austria alapfunkciójára online folyamat keretében történik. Ebben az esetben a Handy-Signatur érvényességi idejét az ID Austria alapfunkció átveszi, de további meghosszabbításra nincs lehetőség. Ezért ajánljuk az ID Austria teljes funkcióra történő áttérést a tanúsítvány érvényességi idejének lejárta előtt.

Az ID Austria alapfunkciójának érvényességi idejét a “Saját ID Austria kezelése” menüpont alatt található “Aláírási tanúsítvány adatainak megtekintése” pontban ellenőrizhetjük. Amennyiben az ID Austria alapfunkció lejár, újra regisztrálnunk kell az ID Austria-t egy hatóságnál.

Az ID Austria teljes funkciója, amely gyakran “teljes verzió”-ként említett, az alapfunkció mellett új alkalmazási lehetőségeket is kínál, például az okostelefonon történő igazolványhasználat és az EU-szerte történő elismerés. A biztonságos regisztrációhoz hatósági azonosításra van szükség, és az SMS-TAN segítségével történő aláírás már nem támogatott. Ha áttérünk a Handy-Signatur-ról az ID Austria teljes funkciójára, akkor az érvényességi időt átveszi, és az “Saját ID Austria kezelése” menüpont alatt az “ID Austria meghosszabbítása” lehetőséggel online meghosszabbíthatjuk azt.

Miért nem támogatja az ID Austria teljes funkcióval a SMS-TAN segítségével történő aláírást? Milyen alternatívák állnak rendelkezésre a SMS-TAN helyett?

Mi az online regisztrációhoz és az aláírásokhoz a Handy-Signatur vagy az ID Austria alapfunkcióval SMS-TAN segítségével is kérhetünk SMS-t az azonosítás megerősítéséhez.

Az ID Austria teljes funkciója lehetővé teszi a hatósági nyilvántartásokból származó attribútumok kiszolgáltatását, és magasabb EU-szintű biztonsági szabványoknak felel meg, amelyek például az okostelefonon történő igazolványhasználatot is lehetővé teszik. Ezért jelenleg nem kínálunk SMS-TAN segítségével történő azonosítást.

Jelenleg az SMS-TAN helyett az alábbi alternatívák állnak rendelkezésre:

 • “Digitales Amt” alkalmazásban: Az alkalmazástól érkező értesítést kap, amely felkéri, hogy nyissa meg az aláírást, és ujjlenyomat vagy arcfelismerés segítségével erősítse meg azt. Megjegyzés: Ha nincs engedélyezve az értesítés, akkor az alkalmazásban manuálisan is kiválaszthatja a “Profil” fület, majd az “Nyitott aláírások” opciót az azonosítások és aláírások megerősítéséhez.
 • “A-Trust Signatur” alkalmazásban: Az alkalmazástól érkező értesítést kap, amely felkéri, hogy nyissa meg az aláírást, és ujjlenyomat, arcfelismerés vagy eszköz PIN kód segítségével erősítse meg azt.
 • FIDO-biztonsági kulcs: Ezen eszköz használatához az SMS-TAN helyett vegye fel azt “Saját ID Austria kezelése” menüpontban, mint az azonosítási faktor.
 • Aláíráskártya: Ha rendelkezik aláíráskártyával, akkor azt is hozzáadhatja “Saját ID Austria kezelése” menüpontban második azonosítási faktorként.

Milyen azonosítási lehetőségek állnak rendelkezésre az ID Austria számára?

Jelenleg az azonosítási lehetőségeink, amelyekkel azonosítást vagy aláírást végezhetünk az ID Austria (teljes funkció) segítségével, vagy amelyekkel regisztrálhatjuk az ID Austria-t, a következők:

 1. Az “Digitales Amt” alkalmazás használata ujjlenyomat/arcfelismerés segítségével – további információkért lásd a rendszerkövetelményeket.
 2. FIDO-biztonsági kulcs csatlakoztatása a számítógéphez.
 3. Alternatív azonosítási alkalmazás az ID Austria-hoz (jelenleg például az “A-Trust Signatur” alkalmazás használata ujjlenyomat/arcfelismerés vagy eszköz PIN kód segítségével).
 4. Aláíráskártya használata kártyaolvasóval.

Az ID Austria alapfunkcióval továbbra is lehetőség van az SMS-TAN segítségével történő aláírásra és az azonosításra. Azonban az ID Austria alapfunkció nem hosszabbítható meg, és kevesebb funkciót kínál, mint az ID Austria teljes funkció. Amikor az ID Austria alapfunkció lejár, újra regisztrálnunk kell egy hatóságnál.

Hogyan működik az ID Austria használata FIDO biztonsági kulccsal?

A FIDO biztonsági kulcsokat használva az ID Austria webböngészőben történő bejelentkezéshez a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 1. FIDO2 Tokenokat (Fast IDentity Online Token) használhatjuk, amik számítógépekhez csatlakoztatható eszközök, hasonlóan egy USB-meghajtóhoz. Ha hozzáadjuk a FIDO biztonsági kulcsot az ID Austria-hoz, létrejön egy kulcspár, amely biztonságosan azonosít minket: a privát kulcs a kulcson belül marad, míg a nyilvános kulcs összekapcsolódik az ID Austria fiókunkkal. Az azonosítás a privát kulcs segítségével történik egy kihívás aláírásával.
 2. A FIDO biztonsági kulcsok második hitelesítési tényezőként szolgálnak a webes bejelentkezéseknél, hasonlóan egy okostelefonon tárolt ujjlenyomathoz, hogy megerősítsék az azonosítást.

A FIDO biztonsági kulcsok kaphatók a kereskedelmi forgalomban, és fontos ellenőrizni, hogy kompatibilisek-e az ID Austria-val.

Ha már rendelkezünk egy ID Austria fiókkal, akkor hozzáadhatunk egy FIDO biztonsági kulcsot a “Meine ID Austria verwalten” (Az ID Austria fiókom kezelése) menüpontban. Fontos tudni, hogy a FIDO biztonsági kulcsokat nem lehet több személy között megosztani.

Ha még nincs ID Austria fiókunk, akkor a regisztrációt elvégezhetjük SMS-TAN és FIDO biztonsági kulcs segítségével, és ehhez nem szükséges okostelefon.

A FIDO biztonsági kulcsot csatlakoztatva kell tartanunk az eszközhöz a beállítás és a használat során. Ehhez a böngészőben egy további ablak jelenik meg a minősített megbízhatósági szolgáltatótól, ahol követhetjük az azonosítási folyamatot: meg kell adnunk a FIDO biztonsági kulcs PIN kódját, majd megérintenünk a kulcsot az azonosítás megerősítéséhez.

Megjegyzés: A készülék típusától függően előfordulhat, hogy a FIDO biztonsági kulcs csatlakoztatásakor a készülék javasol egy jelszót (passkey) létrehozni, és ehhez egy QR kódot beolvasni. Ebben az esetben választhatjuk az “Anderes Gerät verwenden” (Egyéb eszköz használata) lehetőséget, majd folytathatjuk a folyamatot, ahogyan fent leírtuk.

Melyik FIDO biztonsági kulcsok kompatibilisek az ID Austria-val és hol kaphatók?

Azok a tokenek, amelyek FIDO2 szint 2 tanúsítvánnyal rendelkeznek és támogatják a WebAuthn-t, használhatók az ID Austria-val. Jelenleg az alábbiak felelnek meg ennek a követelménynek:

 • GoTrust Idem Key FIDO2
 • Trustkey G310H
 • Yubico Security Key NFC fekete színben (USB-A + NFC, USB-C + NFC)
 • Yubico YubiKey FIPS sorozat (5 NFC FIPS, 5C NFC FIPS, 5C FIPS, 5 Nano FIPS, 5C Nano FIPS, 5Ci FIPS)

Az elterjedt modellek általában USB vagy NFC kapcsolattal csatlakoznak a számítógéphez. Megvásárolhatók kereskedelmi forgalomban, és azoktól függően, hogy milyen változatban kaphatók, az áruk 30 és 70 euró között lehet.

Milyen funkciókat kínál az Digitales Amt alkalmazás az ID Austria teljes funkcionalitásával?

Az Digitales Amt alkalmazás lehetővé teszi az ID Austria használatával a digitális aláírások létrehozását és az online szolgáltatásokhoz való bejelentkezést:

Aláírások létrehozása:

 • Dokumentumok aláírása
 • Bejelentkezés az e-kormányzati szolgáltatásokhoz a weben
 • Bejelentkezés az e-kormányzati szolgáltatásokhoz alkalmazásokban (például FinanzOnline [+], eAusweise)
 • Bejelentkezés az EU-szerte elérhető e-kormányzati szolgáltatásokhoz • Digitális hivatali szolgáltatások (például lakcím módosítása, választói kártya kérelmezése, PDF-ek az alkalmazásban történő aláírása, Digitale Babypoint stb.).

Az azonosításhoz aktív ujjlenyomat- vagy arcfelismerési funkció szükséges.

Szükséges-e biometriai azonosítás az ID Austria esetében?

Az ID Austria az EU-szerte érvényes biztonsági szabványoknak felel meg, és ezért legalább egy biztonságos második azonosítási tényezőre van szükség a signatúra-jelszó mellett. A biometriai azonosítás beállítása nem minden azonosítási tényező esetében szükséges. Jelenleg a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Az “Digitales Amt” alkalmazás ujjlenyomat- vagy arc-/iriszfelismeréssel védett.
 • Az ujjlenyomat vagy arc-/iriszfelismerés biztosítja, hogy senki sem hajthat végre bejelentkezéseket vagy digitális hivatali folyamatokat a nevünkben.
 • Biometriai adataink titkosított matematikai reprezentációként találhatók meg eszközünk biztonságos területén, és soha nem hagyják el azt. Az eszköz operációs rendszere és azon telepített programok sem férnek hozzá ezekhez az adatokhoz. Az adatokat csak a biztonságos területen belül használják fel a beazonosításhoz, és annak ellenőrzéséhez, hogy a beolvasott ujjlenyomat vagy arc megegyezik-e a regisztrált biometriai adatokkal.
 • Biometria nélkül:
 • Egy alternatív azonosító alkalmazás az ID Austria esetében, jelenleg például az “A-Trust Signatur” alkalmazás, eszköz PIN kódjával.
 • FIDO-biztonsági kulcs.
 • Ha új ID Austriát szeretnénk regisztrálni FIDO-biztonsági kulccsal, kövessük az SMS-TAN és FIDO-biztonsági kulcs regisztrációjára vonatkozó útmutatást.
 • FIDO-biztonsági kulcs hozzáadása egy meglévő ID Austria fiókhoz a “Meine ID Austria verwalten” (Az én ID Austria fiókom kezelése) opció alatt lehetséges.
 • Signaturkarte: Ha rendelkezünk signatúra kártyával, akkor azt használhatjuk az ID Austria regisztrálásához és használatához.

Digitales Amt letöltés

A Digitales Amt letölthető az Apple Store-ból és a Google Play-ből.

Androidos telefonokra tölts le itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=at.gv.oe.app&hl=de_AT&pli=1

iOS-es telefonokra töltsd le itt: https://apps.apple.com/at/app/digitales-amt/id1454775189

Digitales Amt applikáció letöltés

ID Austria regisztráció nem osztrák állampolgár magyaroknak

A magyaroknak nem érhetők el azok az ID Austria ügyintézési módok, melyeket az osztrák állampolgárok igénybe vehetnek. Magyarként a megadott rendőrségi helyszíneken lehet regisztrálni, ehhez időpontot kell foglalni.

Az elérhető helyszínek 2024.01.19.-én:

BurgenlandLPD Burgenland
Kärnten LPD KärntenPolizeikommissariat Villach
NiederösterreichLPD NiederösterreichPolizeikommissariat Wr. NeustadtPolizeikommissariat Schwechat
OberösterreichLPD OberösterreichStadtpolizeikommando SteyrStadtpolizeikommando Wels
SalzburgLPD Salzburg
SteiermarkLPD SteiermarkPolizeikommissariat Leoben
TirolLPD Tirol
VorarlbergLPD Vorarlberg
WienLandespolizeidirektion Wien1. Bezirk: Polizeikommissariat Innere Stadt2./20. Bezirk: Polizeikommissariat Brigittenau
3. Bezirk: Polizeikommissariat Landstraße4./5./6. Bezirk: Polizeikommissariat Margareten7./8./9. Bezirk: Polizeikommissariat Josefstadt
10. Bezirk: Polizeikommissariat Favoriten11. Bezirk: Polizeikommissariat Simmering12./13. Bezirk: Polizeikommissariat Meidling
14./15. Bezirk: Polizeikommissariat Fünfhaus16./17. Bezirk: Polizeikommissariat Ottakring18./19. Bezirk: Polizeikommissariat Döbling
21. Bezirk: Polizeikommissariat Floridsdorf22. Bezirk: Polizeikommissariat Donaustadt23. Bezirk: Polizeikommissariat Liesing

Az ID Austria regisztrációjához vigyünk magunkkal egy friss fényképet, valamint útlevelünket/személyi igazolványunkat és egy olyan dokumentumot, amellyel igazoljuk az osztrák kapcsolatunkat (például Meldebestätigung, diákigazolvány, munkáltatói igazolás, stb.).

Az időpontfoglaló űrlap itt található meg. Az ügynél az ID Austria regisztrációt kell kiválasztani, majd értelemszerűen megadni az adatokat.

További információk találhatók meg Ausztria hivatalos ID Austria portálján, ide kattintva.

Share the Post: